background

RTS HollandLeverancier van

DmackDunlopFedima TyresKuhmo TyresMalatestaMatadorUnigomMarkgumASRBF GoodrichBlackstarCooper TiresMaxSportHankookTip TyreTagom Tires

Jan-Cor Ottjes is in 1997, dat is nu alweer 14 jaar geleden, begonnen met autocross. Zijn eerste auto was een Lancia Beta Coupe uit 1982. En sinds die tijd is zijn liefde voor Italiaanse merken alleen maar gegroeid. Onderdelen voor deze auto moest hij halen in Emmer-Compascuum waar hij ook in aanraking kwam met zijn eerste crossauto, een Fiat Uno Turbo.

 

Zijn eerste cross heeft hij gereden in Duitsland, voor de NWDAV in Rütenbrock waar hij door een gebroken stuurstang in de derde manche moest opgeven, maar de liefde voor de autocross was groeiende! Zijn grootste successen zijn behaald in het Groningse Alteveer bij de AVA, met eerste, derde en vijfde plekken, maar ook een tweede plaats bij de Crazyraces in Termunten 2006 en een vijfde plek in De Groeve staan in zijn prijzenkast.

 

In de afgelopen veertien jaar heeft hij voor Italiaanse auto’s en onderdelen een heel netwerk opgebouwd, tenslotte is het Fiat, Lancia en Alfa wereldje niet zo heel erg groot als die van andere automerken. In deze afgelopen veertien jaar is er ook behoefte ontstaan naar onderdelen die moeilijk waren te verkrijgen. Vandaar ook dat hij nu de grote stap heeft gezet om een bedrijf op te starten; RTS HOLLAND is een bedrijf met als hoofdtaak het leveren en distribueren van Autosportbanden en Sportkoppelingsplaten voor de autosport. Daarnaast doen ze veel in speciale autosportmaterialen voor Fiat en Lancia.

 

RTS HOLLAND is nu exclusief importeur van COLWAY MOTORSPORT. Op dit moment levert RTS HOLLAND de Colway Motorsportbanden, maar ze zijn nog druk bezig met uitbreiding van het assortiment. Daarbij wordt gekeken naar autocross banden met de grove dikke noppen. Colway Motorsportbanden zijn vernieuwde autobanden en worden volgens de strengste ECE-Normen geproduceerd. Dit betekent dat er met een speciaal procédé op gebruikte banden een nieuwe jasje en loopvlak wordt aangebracht. Colway banden zijn beschikbaar voor bijna ieder type auto, of ze nu gebruikt worden in het zware terrein of met hoge snelheden op het circuit. Natuurlijk worden hiervoor alleen de beste kwaliteit gebruikte banden toegepast. Met onze autocross en rallycrossbanden rijdt u altijd met de beste materialen op een milieuvriendelijke wijze en voor een lage prijs. Met Colway rijdt u vooral milieuvriendelijk!! Ze besparen energie en daarmee het milieu en helpen de afval berg van gebruikte autobanden te reduceren.

 

  • Voor de productie van een Colway vernieuwde band is maar 50% van de grondstoffen benodigd, ten opzichte van een nieuwe band.
  • Elke geproduceerde vernieuwde band bespaard gemiddeld 20 liter ruwe olie.
  • De hoeveelheid energie die wordt verbruikt bij de productie van een vernieuwde band is lager dan die van een nieuwe.
  • Vernieuwen beperkt de hoeveelheid afval, door hergebruik van de autoband karkassen.